Събитието за сигурни и достъпни дигитални плащания DIGI PAY 2022 ще се проведе на 5 октомври в Интер Експо Център: https://digipay.acfe.bg/.

DIGI PAY е конференцията за сигурни и удобни дигитални плащания, за ново поколение плащания 4.X: среда, базирана на опита, която води до още повече консолидация на индустрията и играчи в екосистемата, съсредоточени около четири стълба- данни, споделена инфраструктура, възможности на платформата и вградено финансиране.

Програмата тази година се фокусира върху няколко основни теми- отворено банкиране и PSD2, защита на данните и идентификация, предотвратяване на измами, киберсигурност, потребителско преживяване. Това са теми, които са важни за бизнеса, но и за крайния потребител и ще са устойчиви във времето независимо от останалите трансформации на пазара.

Конференцията ще открие г-жа Сю Перейра от Генерална дирекция за финансова стабилност, финансови услуги и капиталови пазари в Европейската комисия. Тя ще засегне темата за прилагането на стратегията за плащания на Европейската комисия, ключови текущи инициативи, незабавни плащания и преглед на настоящата директива за плащанията PSD2. Новости около законодателството, свързано с изкуствения интелект и предстоящи инициативи в сферата на финансовите услуги ще сподели евродепутатът Ева Майдел. Подуправителят на БНБ Нина Стоянова ще представи вижданията на страната за новите регулации на финансовия пазар.

Партньори и тази година на събитието са Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами (ACFE Bulgaria), Българската асоциация на софтуерните компании, Българската финтех асоциация, Българската E-commerce асоциация, Българската асоциация на сертифицираните етични хакери, от тази година и Българската стартъп асоциация.

За първи път на конференцията националния картов доставчик БОРИКА и интеграторът на финансови услуги IBS България ще представят мащабния проект за единен Център за борба с измамите (AFC), който да предоставя услуги за наблюдение и предотвратяване на измами на всички финансови институции в България.

На събитието ще бъде специално представена новата услуга на Банка ДСК за изцяло онлайн бърза и лесна регистрация на нови бизнес клиенти, с откриване на разплащателна сметка в лева и активен достъп до онлайн банкиране. В основата на решението стоят електронната идентификация и отдалеченото подписване на БОРИКА.

Какво е бъдещето на сигурните плащания в приложенията за чат? Защо пътят към превръщането на едно приложение в супер-ап минава през добавянето на End to End encryption, A2P messaging и P2P money transfers. За първи път Viber ще представят идеята за нов вид плащания като Viber Pay. Георги Маринов, изпълнителен директор на еPay.bg и EasyPay ще представи и възможности за разплащания с QR код.

На място ще научите повече за иновативния портфейл ecoints за разплащанията с Еконт чрез пуш нотификация или QR код.

Петото издание на платформата ще обедини цялата екосистема, която се интересува от дигиталните плащания и има вече свой Viber канал DIGI PAY (тук може да се присъедините към канала).

Събитието ще се проведе в Интер Експо Център в рамките на международните изложения COPIS and FOOD EXHIBITIONS.

Конференция DIGI PAY 2022