Един от основните приоритети на ACFE Bulgaria е поддържането и развиването на дълготрайни патньорства с българските висши учебни заведения. Подписаният през 2016 г. меморандум между УНСС и ACFE Bulgaria сближи двете организации и създаде благоприятни условия за обединяване на усилия с цел създаване на значими и интересни информационни и обучителни материали за студентите и обществото.

В продължение на патньорството, на дати 7 март 2018 г. и 14 март 2018 г. в сградата на УНСС София се проведоха два обучителни семинара, представени от членове на ACFE Bulgaria:

  • на 07 март 2018 г. Димитър Тошев, CFE изнесе лекция на тема „Превенция на финансови измами и онлайн сигурност“;
  • на 14 март 2018 г. Владимир Икономов, CFE изнесе лекция на тема „Телефонни измами – технически и административни методи за контрол и превенция“.

Слушатели на изнесените лекции бяха студенти 4-ти курс, обучаващи се по специалностите „Икономика на отбраната и сигурността“ и „Финансов контрол“ в УНСС София.

Обратната връзка след проведените лекции бяха положителни – ясен индикатор, че практиката в посока споделяне на практически познания и опит е ценна и полезна, особено в последните години от висшето образование, когато студентите започват своето професионално развитие.

image2 (1) image1 image4 image6

Членове на ACFE Bulgaria споделиха своя опит със студенти в УНСС